Imediat dupa ce a fost nominalizata pentru Ministerul Justitiei, Norica Nicolai a cerut protectie SPP pe motiv ca primise amenintari cu moartea.

La citeva zile dupa ce a fost desemnata de Partidul National Liberal pentru postul de ministru al Justitiei, in luna decembrie a anului trecut, senatoarea Norica Nicolai a cerut Serviciului de Protectie si Paza sa ii asigure protectia, dupa cum au declarat surse liberale pentru Cotidianul.

In baza legilor in vigoare, SPP - conform unor oficiali ai acestui serviciu - i-a acordat aceasta protectie avind in vedere ca reprezentanta PNL detine functia de vicepresedinte al Senatului. Conform prevederilor legale, pentru aceasta functie, SPP acorda in mod normal protectia, dar pina acum senatoarea nu o solicitase.

Potrivit Ziua Norica Nicolai, vicepresedintele Senatului, trece de patru zile printr-un adevarat calvar. Primeste la sediul PNL tot felul de telefoane si de scrisori anonime prin care este amenintata cu moartea. La Realitatea TV, Norica a recunoscut ca, din aceste motive, si-a luat garda de corp, asa cum ii permite statutul de senator.

Ii este teama si pentru familia sa, pentru ca "indivizi cu probleme de o anumita natura" ii trimit scrisori de amenintare in care face trimitere si la apropiatii sai. Senatorul PNL nu a precizat care este continutul scrisorilor, aratand doar ca sunt scrise de fiecare data altfel, cu litere de tipar sau cu decupaje din ziare, si ca autorii nu isi dau niciodata numele.

Intrebata daca crede ca aceste amenintari au legatura cu atitudinea ceva mai hotarata a sa de a nu renunta la nominalizarea in functia de ministru, Norica Nicolai a preferat sa spuna ca "aceste amenintari sunt doar efecte ale societatii romanesti care s-a cam radicalizat" .

Cu exceptia lui Corneliu Vadim Tudor, ceilalti vicepresedinti ai celor doua Camere ale Parlamentului nu au protectie din partea SPP, desi au acest drept. Conform prevederilor legale in vigoare, daca va deveni pina la urma ministru al Justitiei, Noricai Nicolai ii va fi mentinuta protectia din partea SPP, avind in vedere ca, pentru postul in cauza, aceasta se acorda in mod automat. Conform practicii de pina acum, pentru functia de vicepresedinte al Legislativului, protectia se acorda doar la cerere sau la propunerea SPP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.