Potrivit Jurnalul National, dup edina de ieri de guvern, premierul a spus c data alegerilor locale nu a fost stabilit, dar singura sa grij este aceea ca procesul electoral s nu se suprapun cu Campionatul mondial de fotbal, care va incepe la data de 8 iunie. "Alegerile trebuie in mod normal s se desfoare la sfaritul lunii mai - inceputul lunii iunie, i singura grij pe care o am este s nu se suprapun cu Campionatul European de Fotbal. Nu sunt un pasionat de fotbal, dar tiu c sunt foarte muli romani pasionai i trebuie s avem grij s le dm posibilitatea s vad meciul, iar, in acelai timp, campania electoral s nu se desfoare in van", a spus Triceanu.

Ieri-dimineata, liderul PD-L, Emil Boc, a solicitat Guvernului sa stabileasca in regim de urgenta data alegerilor locale. Boc a reamintit ca alegerile locale ar trebui sa aiba loc, potrivit legii, in vara acestui an, in perioada 25 mai-9 iunie, iar organizarea lor abia in luna noiembrie, asa se spune ca doresc PNL si PSD, ar reprezenta un abuz, informeaza Cotidianul.

Evenimentul zilei a scris la inceputul anului despre existenta unor discutii intre PSD si PNL pe tema amanarii alegerilor locale, ipoteza confirmata oficial de liderul social-democrat Mircea Geoana. Tariceanu a precizat ca hotararea privind data alegerilor va fi luata „in termen util”, astfel incat pregatirile sa poata fi incepute atat de administratie, cat si de partide.

Potrivit unor surse liberale, premierul Tariceanu le-a spus recent colegilor de partid ca vrea alegerile locale pe 25 mai, primul tur, si 8 iunie, turul doi.