Potrivit Jurnalul National, după ședința de ieri de guvern, premierul a spus că data alegerilor locale nu a fost stabilită, dar singura sa grijă este aceea ca procesul electoral să nu se suprapună cu Campionatul mondial de fotbal, care va incepe la data de 8 iunie. "Alegerile trebuie in mod normal să se desfășoare la sfarșitul lunii mai - inceputul lunii iunie, și singura grijă pe care o am este să nu se suprapună cu Campionatul European de Fotbal. Nu sunt un pasionat de fotbal, dar știu că sunt foarte mulți romani pasionați și trebuie să avem grijă să le dăm posibilitatea să vadă meciul, iar, in același timp, campania electorală să nu se desfășoare in van", a spus Tăriceanu.

Ieri-dimineata, liderul PD-L, Emil Boc, a solicitat Guvernului sa stabileasca in regim de urgenta data alegerilor locale. Boc a reamintit ca alegerile locale ar trebui sa aiba loc, potrivit legii, in vara acestui an, in perioada 25 mai-9 iunie, iar organizarea lor abia in luna noiembrie, asa se spune ca doresc PNL si PSD, ar reprezenta un abuz, informeaza Cotidianul.

Evenimentul zilei a scris la inceputul anului despre existenta unor discutii intre PSD si PNL pe tema amanarii alegerilor locale, ipoteza confirmata oficial de liderul social-democrat Mircea Geoana. Tariceanu a precizat ca hotararea privind data alegerilor va fi luata „in termen util”, astfel incat pregatirile sa poata fi incepute atat de administratie, cat si de partide.

Potrivit unor surse liberale, premierul Tariceanu le-a spus recent colegilor de partid ca vrea alegerile locale pe 25 mai, primul tur, si 8 iunie, turul doi.