In discutiile privind unificarea PD si PLD, liderii formatiunilor au hotarit ca, la sfirsitul ciclului electoral de doi ani, sa transforme denumirea partidului in Partidul Popular, a dezvaluit ieri Valeriu Stoica, vicepresedinte PD-L, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, decizia de contopire a celor doua nume ale partidelor a fost luata din considerente „tactice, electorale”, pentru a nu crea confuzie in rindul alegatorilor. „Am stabilit, dupa acest ciclu electoral de doi ani, care sa nu uitam ca cuprinde cinci runde de alegeri, si ne-am promis noua insine ca PD-L se va denumi Partidul Popular”, a spus Valeriu Stoica, invitat la dezbaterea publica „Valorile si principiile dreptei romanesti”, organizata de Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala si moderata de Gabriel Liiceanu dupa cum relateaza Cotidianul.

Potrivit Gandul, vicepreședintele PD-L a spus că este ingrijorat de ceea ce va face partidul după ce va caștiga puterea, și mai puțin de alegeri. „PD-L va caștiga alegerile locale și parlamentare, nu am nicio teamă! Teama mea este alta, ce vom face după ce ajungem la guvernare. Nu poți să fii eficient dacă nu ești cinstit și dacă nu promovezi oameni competenți. PD-L va fi in măsură să demonstreze că inițiază un nou mod de a guverna in Romania”, a spus Stoica, adăugand că democrat-liberalii vor inaugura un nou mod de guvernare.

„Ceea ce va face diferenta intre PD-L si ceilalti care vor sa isi asume dreapta este programul de guvernare”, a mai spus Videanu. El a criticat totodata prestatia actualului guvern pe care l-a acuzat ca a adus Romania in pragul dezastrului economic, dupa ce in 2007 a ratat toate tintele in domeniu, informeaza EVZ.