Conducerea PD-L a adoptat, ieri, o rezolutie prin care solicita prim-ministrului Tariceanu si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, sa se prezinte in fata Parlamentului cu un program de redresare a situatiei economice actuale a Romaniei.
"Romanii si Romania incep sa plateasca pretul politicii economice a Guvernului Tariceanu - PNL, sustinut de PSD, o politica lipsita de viziune, incoerenta, nepredictibila", a declarat Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele PD-L. In opinia acestuia, starea economiei este dezastruoasa, lucru demonstrat de depasirea tintei de inflatie si de deficitul balantei de plati.

Ratarea cu 1,6 puncte a tintei de inflatie, de 5%, s-a tradus deja in cresteri la preturile alimentelor de baza, cresterea chiriilor si scumpirea creditelor. Rata de crestere a exporturilor a devenit de doua ori mai mica decat cea a cresterii importurilor, fapt care va duce la dificultati majore in finantarea acestui deficit.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.