In cadrul sedintei Biroului Politic Central al PNL de ieri liberalii au declarat ca o vor sustine in contiunare pe Norica Nicolai pentru postul de ministru al Justitiei.

Ziua informeaza ca vicepresedintele PNL, Dan Radu Rusanu, a declarat ieri la sedinta BPC ca formatiunea sa asteapta "o motivatie serioasa" in cazul respingerii candidaturii Noricai Nicolai de catre seful statului.

"Biroul Politic Central al PNL isi mentine propunerea pentru Ministerul Justitiei in persoana Noricai Nicolai, neconsiderand ca exista motive intemeiate pentru schimbarea acestei propuneri. Nu avem de ce sa mai dam un vot, o sustinem in continuare pe Norica Nicolai. Asteptam o motivatie serioasa din partea presedintelui Romaniei pentru ca acea motivatie serioasa nu a existat", a adaugat vicepresedintele liberal, potrivit

Potrivit Ziua, surse liberale au precizat pentru NewsIn ca Tariceanu insusi a fost cel care a deschis subiectul la debutul sedintei BPC de luni, premierul luandu-i apararea Noricai Nicolai si afirmand ca aspectele legate de activitatea profesionala a acesteia nu reprezinta altceva decat "tertipuri" ale presedintelui Traian Basescu.

Norica Nicolai nu a dat explicatii suplimentare in fata colegilor de partid si nici macar nu a luat cuvantul pe aceasta tema. La fel, potrivit surselor citate, niciun membru al Biroului Politic Central al PNL nu i-a reprosat faptul ca nu le-a expus situatia legata de activitatea sa profesionala inainte de votul pentru candidatura sa, ce a avut loc in decembrie anul trecut. Ei nu au venit nici cu alte obiectii pe acest subiect, iar pledoaria premierului in favoarea Noricai Nicolai a echivalat cu un nou vot, simbolic, de reconfirmare a nominalizarii acesteia pentru Ministerul Justitiei.

La fel ca in sedinta la care a fost nominalizata Nicolai pentru MJ, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a refuzat orice comentariu, informeaza Romania Libera.

De altfel, nici Norica Nicolai nu a mai dorit sa comenteze situatia de criza creata prin blocarea numirii sale.

De la sedinta Biroului Politic Central au lipsit ieri tocmai principalii sustinatori ai Noricai Nicolai: vicepresedintele Crin Antonescu si vicepresedintele Ludovic Orban, acesta din urma aflandu-se in Austria. Un alt absent a fost chiar ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, aflat in vizita in Iordania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.