Desi au invocat repetat ideea unei sesiuni extraordinare pentru legea votului uninominal, parlamentarii nu se grabesc. Nici macar nu se stie inca spre ce comisie vor fi directionate proiectul si decizia CC.

Dupa ce pesedistii au facut pasul inapoi, renuntand la propriul proiect de lege si anuntand ca vor sustine varianta de vot uninominal pentru care si-a asumat Guvernul raspunderea, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a grabit sa reitereze ideea convocarii unei sesiuni extraordinare. Liberalul a
avansat pana si o perioada precisa: ultima saptamana a vacantei parlamentare. Singura conditie ar fi, in viziunea lui Olteanu, ca membrii Comisiei de cod electoral sa redacteze in timp util raportul la proiectul de lege.

"Vom avea o dezbatere si un vot in Camerele reunite pe legea votului uninominal imediat ce vom avea raportul. Dupa ce m-am consultat cu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, am convocat Comisia de cod electoral, am sesizat-o cu decizia Curtii Constitutionale si asteptam cat de repede raportul prin care se va propune modificarea celor doua sau trei articole care au fost declarate neconstitutionale", a declarat Olteanu.

Afirmatiile presedintelui Camerei sunt insa contrazise chiar de membrii Comisiei de cod electoral. Vicepresedintele structurii, deputatul PD-L Valentin Iliescu ne-a declarat ieri ca nu a fost anuntat ca s-ar relua dezbaterile in comisie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.