Decizia de trimitere catre Ministerul Justitiei a cererilor de declansare a urmaririi penale pentru opt fosti si actuali ministri afecteaza dorinta de revenire in prim-plan pesedist a lui Adrian Nastase.

Dupa ce a aflat despre declansarea urmaririi penale a lui Nastase, Mircea Geoana le-a spus unor apropiati: "E terminat!". sansele fostului premier de a accede la vreo functie de conducere in PSD scad considerabil. Fostul premier Adrian Nastase afirma insa pe blogul personal, referindu-se la avizul
presedintelui Traian Basescu privind inceperea urmaririi penale in cazul sau, ca deocamdata o sa considere ca proprietarul casei din Mihaileanu e in continuare suparat pe proprietarul apartamentului din Zambaccian.

"Dupa ce a pornit, cu ajutorul Monicai Macovei, procesele termopanelor politice, Basescu a explicat astazi (n.r. - miercuri) ca el e mic si nu stie nimic despre dosarele astea si ca asa e Justitia, cam chioara", scrie Nastase.

El spune ca, din cate a inteles, e vorba de un alt "dezmembramant" al termopanelor. Fostul premier considera ca subiectul ar fi "intrat in derizoriu". Astfel a interpretat Nastase afirmatia lui Basescu potrivit careia a avizat inceperea urmaririi penale inclusiv pentru Adrian Nastase, deoarece a considerat ca a nu da aviz ar insemna blocarea Justitiei, precizand ca, in acest moment, cei vizati de respectivele dosare nu sunt vinovati. Ramane ca Justitia sa-si urmeze cursul.

Unii lideri de filiala sustin ca oamenii care "au fost nevoiti sa faca un pas inapoi in ultimii ani", precum Adrian Nastase sau Miron Mitrea, sunt necesari partidului, dar castigarea alegerilor este prioritatea asumata la nivel unanim. Idee lansata, de altfel, si de Mircea Geoana cand a vorbit despre efortul comun susti-nut, necesar din partea pesedistilor daca vor sa castige destule procente la alegerile locale. In continuare, insa, Geoana nu doreste ca Nastase si Mitrea sa fie avansati pe vreo functie in PSD.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.