Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat, ieri, ca PD il va sustine pe noul primar al Capitalei, Adriean Videanu, pentru functia de presedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania. Boc a precizat ca aceasta Asociatie este foarte importanta pentru ca ea reprezinta "interfata dintre Guvern si administratia publica locala". Videanu nu mai are rabdare. Desi alegerile nu au fost inca validate, oficial, de tribunal, el a venit astazi la noul loc de munca, transmite Realitatea TV.

Videanu si-a vazut biroul, a facut cunostinta cu noii colegi si s-a pus la curent cu ultimele noutati din Primarie. "Vreau sa intru cat mai repede in responsabilitatea de primar general si este firesc inainte sa fac acest lucru sa incerc sa ma informez". Zvonul ca noul primar general a venit la munca s-a raspandit repede prin birourile institutiei. Nerabdatori, unii angajati au iesit pe hol sa isi vada noul sef. Adriean Videanu isi preia oficial, azi, functia de primar general al Capitalei.

Tot azi este convocata o sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. In fata celor 65 de consilieri, Adriean Videanu va depune juramantul si va primi de la presedintele BEM decizia prin care este declarat castigator al alegerilor locale partiale din 3 aprilie. Videanu si-a ridicat, ieri, de la BEM, certificatul de primar general al Capitalei. Programata initial pentru ora 11.00, scurta ceremonie de inmanare a documentului a inceput cu o intarziere de peste 20 de minute.

Bani de la BNR

"Va cer scuze tuturor pentru intarziere, insa am obtinut bani pentru centrul istoric al Capitalei de la Banca Nationala, de-asta nu am reusit sa ajung la timp", s-a scuzat Videanu in fata presedintelui BEM, judecatorul Mihai Dragutescu. "Mai am un singur pas procedural pentru a fi primar general 'plin>> al Capitalei: depunerea juramantului. Dupa ce, maine (joi - n.r.), il voi face, imi voi incepe activitatea", a declarat Videanu, dupa ceremonia de la BEM. Intrebat de jurnalisti care vor fi primele proiecte ale sale, Videanu a explicat ca municipalitatea "are resursele necesare" pentru a fi demarate "marile proiecte de infrastructura" din Capitala.

Cu legea pe masa

"Cu Marian Vanghelie voi colabora in limita legii. Daca respecta legea, primarul sectorului 5 va fi un bun coleg de-al meu. Daca nu o va respecta, va trebui sa-i suporte rigorile. La acest moment insa, este mult sub limita respectarii legii in ceea ce priveste gestionarea banului public in sectorul 5", a spus Videanu, referindu-se la fostul sau adversar in cursa pentru postul de primar general al Capitalei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.