Dosarele penale au facut mai multe victime printre ministrii guvernelor Tariceanu. O serie de membri ai cabinetului au preferat sa-si dea demisia sau au fost suspendati, inainte ca impotriva lor sa fie inceputa cercetarea penala. In 2006 si 2007, guvernele Tariceanu 1 si 2 au pierdut nu mai putin de sase ministri.

Primul care a parasit guvernul Tariceanu, victima a propriului dosar, a fost vicepremierul George Copos. La mai putin de o saptamana dupa ce si-a dat demisia, a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala, in dosarul Loteria.

La scurt timp, presedintele Traian Basescu l-a suspendat pe ministrul liberal al Apararii, Teodor Atanasiu. Impotriva lui fusesera depuse doua plangeri penale, una de la purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, si cealalta de la deputatul PSD, Eugen Bejinariu, membru in Comisia de Aparare a Parlamentului. Ambele plangeri il acuzau pe ministrul liberal de abuz in functie.

Tot in 2006 a parasit guvernul si ministrul conservator Codrut Seres. El a fost pus sub invinuire sub acuzatia de tradare prin divulgare de informatii secrete si de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational, adica a retelei de spionaj organizate de Stamen Stancev.

Anul trecut au cazut alte trei capete de ministri. Primul a fost al lui Zsolt Nagy, ministrul udemerist al Comunicatiilor care a fost suspendat din functie de presedintele Basescu. Impotriva sa a fost inceputa urmarirea penala in dosarul Posta Romana sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice avand ca urmare obtinerea unui avantaj patrimonial pentru altul.

In acelasi dosar si din cauza acelorasi acuzatii a fost nevoit sa-si dea demisia ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu.

Cel mai rasunator caz a fost de departe cel al ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes. Premierul i-a cerut demisia, dupa ce postul public de televiziune a difuzat inregistrari din care reiese ca Remes ar fi primit un plic, in care se presupune ca s-ar fi aflat suma de 15.000 de euro.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.