Parlamentarii PSD au depus ieri la Senat motiunea simpla "Agricultura in pragul demararii declinului", prin care solicita demiterea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, pentru "esecul in proiectarea si gestionarea" sprijinului pentru producatorii agricoli. Semnatarii motiunii cer Guvernului renuntarea la sistemul de acordare a subventiilor prin bonuri valorice (cupoane) si reintroducerea mecanismului de acordare a sprijinului sub forma de bani, conform celui practicat in UE.

De asemenea, senatorii PSD solicita reexaminarea si gasirea solutiilor pentru subventionarea inca din aceasta primavara a suprafetelor cultivate cu porumb, ovaz si plante de nutret, inclusiv a unor lucrari ce se efectueaza pe pajistile naturale, precum si informarea urgenta a opiniei publice asupra situatiei la zi in acordarea sprijinului financiar catre toate categoriile de producatori agricoli.

Semnatarii motiunii considera ca Guvernul Aliantei DA a facut grave erori in conceperea si implementarea unei politici constante, coerente si eficiente in sprijinul producatorilor agricoli, "erori a caror persistenta poate avea consecinte dintre cele mai negative in edificarea unei agriculturi performante si competitive". Motiunea simpla depusa de PSD va fi citita astazi in plenul Senatului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.