Ieri a avut loc o noua intalnire intre Calin Popescu-Tariceanu si Traian Basescu pe tema Justitiei in care niciunul nu si-a schimbat punctul de vedere.

Conform EVZ, intalnirea de la Palatul Cotroceni a durat o ora, cei doi pastrandu-si pozitiile initiale: Basescu n-o vrea pe Norica, Tariceanu o sustine.

„Cel putin am ajuns la concluzia ca trebuie sa gasim o solutie”, a declarat Basescu dupa intalnire. Seful statului a precizat ca nu-i este ostil Noricai Nicolai, dar vrea un „ministru imaculat”.

Conducerea PNL a tinut sa transmita, ieri, un mesaj de solidaritate cu Norica Nicolai. Bogdan Olteanu, Crin Antonescu si Radu Campeanu au iesit, ieri, intr-o conferinta de presa, ca sa reafirme sprijinul partidului pentru senatoarea PNL.

„Nu avem cum sa nu o sustinem pe Norica Nicolai, pentru ca nu exista nimic relevant care sa-i poata fi reprosat si pentru ca nu putem sa permitem inca un pas al presedintelui Traian Basescu si al asociatilor sai catre un mecanism de eliminare a oricarei personalitati politice care nu se aliniaza in corul domnilor Boc, Stolojan, Stoica si altii”, a afirmat Crin Antonescu, relateaza Gandul.

Dupa zile intregi de tacere dupa contestarea de catre Cotroceni, Romania Libera informeaza ca Nicolai a respins ieri acuzatiile privind dosarul profesional, spunand ca de fapt nici nu are ce sa-si reproseze, ea precizand ca nu a arestat si nu a incarcerat ilegal nici o persoana.

In privinta incidentului din 1991, Nicolai a repetat din nou ca nu stia ca un simplu procuror al Romaniei nu are dreptul sa participe intr-o instanta in calitate de reprezentant al unei persoane, fie ea si cetatean strain. Dar a adaugat ca legea ii dadea dreptul ca in baza unei procuri sa-si reprezinte prietena americana, prietena care a si locuit la ea in Oltenita.

Ea a dezmintit si speculatiile aparute in presa, potrivit carora daca ar ajunge ministru, nu ar face reforma, precizand ca a votat pozitiv la Legea ANI si Legea reformei DNA.

Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri intr-o conferinta de presa de la Palatul Victoria ca vrea o noua discutie cu presedintele Traian Basescu, pentru „a analiza detasat si obiectiv” cazul Norica Nicolai si acuzatiile care i se aduc.

„Fac un apel la presedinte pentru a analiza elementele temeinice, profunde, obiective, legate de pregatirea politica, profesionala a Noricai Nicolai si, de aceea, ii solicit sa facem o intilnire pentru a lamuri aceasta chestiune, pentru a analiza detasat si obiectiv lucrurile care sint prezentate public si care sint incluse in acest dosar nenorocit de cadre pentru a gasi o formula de a iesi din impas cu privire la nominalizarea unui ministru al Justitiei“, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu, la Palatul Victoria, potrivit Cotidianul.

Premierul s-a declarat „extrem de dezamagit“ de modul in care seful statului, la 18 ani de la Revolutie, „intr-o tara ce vrea sa fie democratica si europeana“, a utilizat in scopuri personale „cel mai abject instrument cu care romanii erau tinuti sub teroare“ - dosarul de cadre, rebotezat in prezent mapa profesionala.

Tariceanu a aratat ca „in cazul Norica Nicolai este o situatie foarte clara“, concluzie la care a ajuns dupa ce luni a vazut pentru prima data mapa profesionala a senatorului PNL, „de fapt dosarul sau de cadre“.

„Vreau sa supun atentiei publice decizia CSM care a sustinut ca asa-zisele mape profesionale, respectiv dosarele de cadre, pot fi consultate doar de titularii acestora. Sint convins ca presedintele va respecta decizia CSM si pe viitor nu va mai folosi in alte cazuri acest instrument imoral pentru a-si atinge scopurile” a spus Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.