“Nu vor mai exista, la alegerile generale, prezidentiale, partide care vor merge singure. Practic, vor fi doi centri de putere, unul impotriva presedintelui Basescu si unul care il va sustine. Din perspectiva a ceea ce a facut PC pana in aceasta zi - stiti foarte bine, am taxat orice abatere de la cadrul constitutional a lui Traian Basescu - partidul se va regasi in acest centru de putere, impotriva presedintelui Basescu”, a spus Cutas.
Senatorul conservator crede ca de partea presedintelui s-ar putea ralia, in afara de PD-L, membrii PNG si chiar UDMR, desi considera ca ultima varianta este “putin probabila”.

Sabin Cutas s-a aflat ieri in Bistrita-Nasaud, in campania pentru promovarea candidaturii sale la sefia PC.
Acesta a mai spus ca obiectivele prioritare pe care le are sunt obtinerea a cel putin 7% la alegerile locale, mentinerea unitatii partidului si castigarea unei stabilitati a organizatiilor locale. Nu in ultimul rand, Cutas a spus ca rezultatul alegerilor locale din vara este foarte important in “negocierile ulterioare” si recomanda liderilor locali sa se implice serios in vederea atingerii acestui obiectiv. Sabin Cutas, care are doi contracandidati, Daniela Popa si Florian Anghel, a spus ca nu va parasi partidul daca nu va fi ales presedinte la Congresul PC din 27 ianuarie.