Cuprinsi de agitatia alegerilor, pesedistii se pregatesc sa intocmeasca lista candidatilor.

Potrivit Cotidianul, Biroul Permanent al partidului l-a desemnat ieri pe secretarul general Titus Corlatean ca sef al campaniei de cautare si identificare a candidatilor pentru locale.

Cazul special al Capitalei ramine insa in sarcina presedintelui Geoana, acesta cautind o solutie pentru blocarea candidaturii lui Marian Vanghelie la Primaria Generala. Potrivit unor informatii de la virful partidului, Geoana doreste ca PSD sa se prezinte la alegerile din Bucuresti cu un lider de la centru si a avansat deja doua variante de lucru in acest sens: Victor Ponta si Cristian Diaconescu.

Surse din conducerea centrala au declarat pentru Adevarul, ca Mircea Geoana ar trebui sa inceapa, in perioada viitoare, discutiile despre cine va fi nominalizat pentru Cotroceni si pentru Palatul Victoria. Sursele citate au spus ca, daca Geoana se asteapta sa fie ales cu lejeritate prezidentiabilul PSD, ar putea avea surprize. Potrivit surselor citate, Geoana ar incerca sa creeze un curent de opinie prin care sa se impuna drept candidatul pentru presedintie prin faptul ca este presedintele partidului.

insa nominalizarea sa nu ar fi certa, mai ales pentru ca desemnarea prezidentiabilului in­seamna organizarea unui Congres. O alta sursa de tensiuni este identificarea tandemului presedinte-pre­mier. intre membrii BPN nu exista doi oameni care sa poata forma un cuplu in care sa nu existe frictiuni, afirma sursele citate.

In alegerile locale, Clujul prezinta un punct forte pentru pesedisti astfel conform EVZ, Vasile Puscas este luat in calcul pentru a candida la Primaria municipiului Cluj-Napoca impotriva actualului edil, Emil Boc, sustin surse din conducerea PSD, confirmate de liderii clujen

Puscas nu este foarte incantat sa candideze si motiveaza ca nu are experienta in administratia locala. Propunerea de a candida a venit insa chiar de la colegii sai de la Cluj, care incearca acum sa-l convinga ca trebuie sa „traga” in sus scorul partidului.

Vasile Dancu se arunca in lupta pentru sefia PSD Cluj. Dancu a declarat pentru Adevarul ca va incerca ca strategia sa pentru ca organizatia clujeana sa devina relevanta pentru intreaga Transilvanie. Liderul PSD mai spune ca pozitia sa la nivel central nu se va schimba si va aduce noi strategii, pentru care va cere si acceptul colegilor din Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.