Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut ieri ca Guvernul nu are suficienti bani pentru cresterea pensiilor, masura fortata in 2007 de PSD.

Intr-un interviu acordat HotNews, Orban a completat ca va fi necesara subventionarea fondului de pensii in 2008. Viceliderul PNL a mai spus ca ministrul finantelor, Varujan Vosganian, nu este de acord cu majorarea punctului de pensie asumata de Guvern.

Orban a spus ca "o perioada de timp ne-am asumat riscul de a subventiona fondul de pensii, asta este de fapt lucrul care s-a decis in unanimitate in parlament. Printr-un acord politic al tuturor partidelor politice. Nu vreau sa ne asumam noi ca Partid National Liberal acest lucru". "Toate partidele au decis sa ofere asa, o crestere a pensiilor mai mare decat era cresterea sustinuta de ritmul de crestere economica pentru a face un pic de dreptate", a adaugat viceliderul PNL.

Promisiune fara temei

Potrivit lui Orban, din unele calcule facute de ministrul muncii, Paul Pacuraru, si de cel al finantelor, Varujan Vosganian, majorarea asumata de Guvern este mai mare decat poate suporta bugetul de stat. "Exista calcule facute pe care le cunosc si domnul Pacuraru, si domnul Vosganian, (...), dar sigur ca in calculele pe care le facusem pana la momentul respectiv, lucru care a si fost argumentat public de domnul Vosganian si de domnul Pacuraru, cresterea ar fi fost un pic mai mica decat cresterea stabilita", a spus vicepresedintele liberal.

Orban a adaugat ca Guvernul nu poate acoperi marirea pensiilor pana in 2009 si ca "va fi necesara subventionarea fondului de pensii" care, in momentul de fata, "nu este clar definita". intrebat cu cat trebuie suplimentat bugetul asigurarilor sociale, Orban a spus : "Mi-e greu sa fac o estimare".

Vosganian, indecis

Potrivit vicepresedintelui PNL, Vosganian "a anuntat acuma recent ca va incepe discutii in aceasta primavara. si intr-adevar, nu vrea sa se angajeze pentru 2009".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.