Omul de afaceri Omar Hayssam, arestat marti seara pentru afaceri dubioase si banuit de implicare in rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, a fost premiat, la sfarsitul unui seminar desfasurat la Palatul Cotroceni, sub patronajul presedintelui Traian Basescu si al Presedintiei UE.

Seminarul european "Perspective si responsabilitati ale mediului de afaceri romanesc inaintea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana" a avut loc in data de 7 martie a.c., la Palatul Cotroceni, informeaza site-ul Platformei Central Europene pentru o Competitie Loiala si Transparenta (CEFTAC). La sfarsitul manifestarii a avut loc prima editie a Galei de decernare a diplomelor de excelenta si trofeelor in domeniul concurentei si competitivitatii. Trofeul CEFTAC pentru "cel mai performant management in favoarea unei marci autohtone de succes - compania Bucovina Enterprises" a fost inmanat lui Omar Hayssam, presedintele companiei.

Hayssam a fost retinut in cadrul unei actiuni complexe care vizeaza mai multe retele de cetateni arabi care spala bani. Potrivit anchetatorilor, o parte din sumele traficate de acestia ar fi putut fi folosite pentru finantarea de activitati teroriste. Cu toate ca activitatea sa si a altor cetateni arabi era urmarita de multa vreme, serviciile de informatii au neglijat sa-l informeze pe Traian Basescu despre acest lucru, expunandu-l acum la o mare problema de imagine, mai ales ca Hayssam este banuit de legaturi cu rapirea ziaristilor romani in Irak.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.