Premierul Calin Popescu Tariceanu isi mentine nominalizarea pentru portofoliul Justitiei in ciuda solicitarii presedintelui Basescu de a propune un nou ministru.

Potrivit Cotidianul, Calin Popescu Tariceanu riposteaza intr-o scrisoare fata de decizia sefului statului de a nu semna decretul prezidential de numire a Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei si respinge obiectiile formulate de acesta la adresa senatorului liberal.

„Presedintele Romaniei nu poate sa solicite primului-ministru al Romaniei sa propuna o alta persoana pentru functia de ministru din simplul motiv ca nutreste o antipatie politica si personala fata de persoana nominalizata initial. Nici din cauza faptului ca a avut o relatie politica mai tensionata cu respectiva persoana. Nici daca a identificat un alt candidat care, in opinia sa, ar fi mai bun“, se arata in scrisoarea premierului trimisa ieri dupa-amiaza la Cotroceni.

Replica lui Tariceanu nu s-a rezumat la motive legale, dar s-a dorit si un contraatac din punctul de vedere al imaginii, pe motiv ca presedintele insusi s-a aflat in centrul unor scandaluri, informeze EVZ.

„Daca ar fi sa vorbim despre argumente de imagine si despre cazuri controversate, va reamintesc doar doua cazuri in care dumneavoastra ati fost implicat: dosarul „Flota” si casa achizitionata in strada Mihaileanu, pe vremea cand erati primar al Capitalei.”

Tariceanu a tinut sa adauge: „Ar fi nedrept sa analizam doar aceste doua cazuri pentru a judeca mandatele dumneavoastra de primar al Capitalei sau de presedinte al Romaniei. Am convingerea ca acelasi lucru ar trebui sa il evitati si dumneavoastra acum, in ceea ce o priveste pe doamna Norica Nicolai”.

Presedintele l-a invitat pe premier la Cotroceni, la o discutie programata pentru astazi dupa-amiaza, pentru a gasi solutia deblocarii situatiei de la Justitie, a anuntat purtatorul de cuvant al Administratiei, potrivit Adevarul.

Prezidentiale, Valeriu Turcan. „Presedintele Romaniei isi exprima regretul pentru faptul ca nu a fost consultat de primul-ministru la desemnarea doamnei Norica Nicolai la functia de ministru al justitiei", a precizat Turcan.

Prese­dintele Ro­ma­niei nu are drept de veto, dar poate cere primului-ministru sa renunte la pro­punerea facuta, atunci cand constata ca persoana propusa nu indeplineste conditiile le­gale pentru exer­ci­ta­rea functiei de membru al Guvernului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.