Anul 2008 da strat la cursa alegerilor locale.

Potrivit Cotidianul, pina pe 15 februarie, PSD trebuie sa-si identifice candidatii pentru alegerile locale, cea mai complicata operatiune in acest sens pentru partidul lui Geoana fiind gasirea unui competitor pentru Primaria Capitalei.

Luni, la prima intilnire a conducerii PSD din acest an, Mircea Geoana i-a anuntat pe vicepresedintii PSD ca pina la sfirsitul lunii consilierii britanici vor realiza un sondaj de opinie la nivel national in functie de rezultatele caruia va fi intocmita strategia pentru alegerile locale din primavara. Insa in cazul special al Capitalei, si PSD Bucuresti va comanda un sondaj de opinie, pentru ca Marian Vanghelie vrea sa stie ce sanse ar avea la Primaria Generala. „Daca are 20%, nu se baga, ce rost are sa candideze daca nu cistiga?“, au declarat pentru Cotidianul surse din conducerea PSD Bucuresti.

Consiliul de Conducere al organizatiei va propune, saptamina viitoare, Biroului Permanent National al PSD ca la primariile de sector si chiar la Primaria Capitalei sa fie desemnati candidati actualii vicepresedinti ai partidului. „Ecaterina Andronescu sa candideze la sectorul 6, Cristian Diaconescu la 3, Victor Ponta la 4, pentru ca sint cei mai vizibili si mai credibili lideri ai partidului. Si, de ce nu, poate chiar presedintele partidului sa candideze la Primaria Generala“, ne-au explicat adjunctii lui Vanghelie.

Biroul Permanent al PD-L de astazi va analiza stadiul organizarii in teritoriu a partidului. Pana la sfarsitul acestei luni, toate filialele locale, pana la nivel de comuna, vor trebui sa-si stabileasca structurile de conducere bicefale, formate din cele doua partide care au fuzionat, PD si PLD, relateaza Romania Libera.

Potrivit unor surse, cele doua factiuni din cadrul PD-L vor veni cu propriul candidat, iar cel mai bine plasat in sondajul intern va deveni candidatul partidului. Tot aceleasi surse mai sustin ca primul ministru, in persoana lui Teodor Stolojan, ar fi stabilit chiar de la inceputul negocierilor de fuziune dintre PD si PLD. De fapt, aceasta ar fi fost conditia impusa de PLD si sustinuta de Traian Basescu.

In asemenea conditii, Vasile Blaga ar urma sa fie candidatul pentru Primaria Capitalei, tinand cont de faptul ca Adriean Videanu si-a creat o imagine negativa in ochii electoratului, el insusi de altfel refuzand sa mai candideze. Este luata in calcul si o eventuala candidatura a lui Liviu Negoita la Primaria Generala, insa, potrivit surselor noastre, acesta ar refuza o asemenea varianta, el decizand sa ramana inca un mandat la Primaria sectorui 3. In competitia pentru alegerile din Capitala ar putea sa se lanseze Razvan Murgeanu (sectorul 1), Cristian Poteras (sectorul 6), Dan Ionescu (sectorul 2), Radu Silaghi (sectorul 4).

Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, nu renunta la candidatura pentru Primaria Capitalei, pentru care se pregateste de un an, chiar si de pe pozitia de ministru al Transporturilor. „Sigur ca o sa candidez“, a declarat pentru Cotidianul vicepresedintele PNL, precizind insa ca o decizie oficiala la nivelul partidului nu a fost inca luata. Candidaturile vor fi stabilite de conducerea organizatiei Bucuresti si apoi validate de Biroul Politic al partidului. In ceea ce priveste potentialii candidati la primariile de sector, Ludovic Orban nu a dat ca sigur decit numele lui Andrei Chiliman, actualul primar de la sectorul 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.