Mircea Dinescu a avertizat astazi ca va demisiona din Colegiul CNSAS daca va fi adoptata initiativa legislativa ce prevede eliminarea atributiilor Colegiului in stabilirea verdictelor de politie politica. Dinescu a sugerat ca proiectul ar avea ca scop de fapt protejarea politicienilor in pragul alegerilor.

"In clipa in care se va vota legea eu am plecat, sa stiti, daca se va lucra la modul asta, smecheresc", a declarat Mircea Dinescu, citat de Realitatea TV.

"Mi se pare cel putin ciudata o asemenea initiativa exact in anul in care au loc alegeri. Normal e ca CNSAS sa isi duca pana la capat misiunea. Adica si anul asta vom studia dosarele celor care vor candida. Si cine a facut politie politica sa fie stampilat ca a facut politie politica. Politicienii nu au voie sa isi vare nasucul in bucataria CNSAS-ului, ca noi de politicieni ne ocupam", a mai comentat Dinescu.

Dinescu considera ridicola ideea ca, dupa cinci ani de activitate, membrii CNSAS sa nu mai dea verdicte de colaborare cu Securitatea si "sa se ocupe cu bambilici", Dinescu acuzandu-i pe politicieni de practicarea unor tehnici de manipulare a opiniei publice. " Nu stiu daca (n.r. - Serban Nicolaescu) s-a gandit la viitorul dumnealui sau al altora din partid, dar ceva e in neregula cu aceasta propunere", a continuat el.

Ceea ce l-a nemultumit pe Dinescu a fost initiativa legislativa a senatorului PSD Serban Nicolae, depusa pe 28 decembrie la Camera Deputatilor. ”Colegiul CNSAS poate sa decida, prin vot, doar publicarea unui dosar si nu va mai da verdicte de colaborator cu Securitatea”, se stipuleaza in document, conform NewsIn.

In acest fel, potrivit propunerii lui Nicolae, CNSAS nu va mai emite decizii de colaborare sau necolaborare a Securitatii, iar rolul sau de instanta morala, cum a fost inchipuit initial, va fi inlocuit cu unul de administrare si publicare a documentelor fostei Securitati.

In opinia Dinescu, CNSAS, cu toate imperfectiunile si cu tot scandalul creat in jurul institutiei, a facut mai mult decat justitia, care, timp de 17 ani, n-a reusit "sa bage la beci" niciun politician.

"Daca vreti sa faceti ordine in Romania porniti cu institutii mai importante decat CNSAS, care in anul in care au loc alegeri trebuie sa judece politicienii", a mai adaugat Mircea Dinescu.

Sursa imagine: NewsIn


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.