Pozitiile senatorilor PSD si PRM s-au coagulat intr-o singura voce, sugerand guvernului retragerea proiectului de lege privind bunurile regelui Mihai, pe motiv ca textul este "nepregatit", propus parlamentului "fara o baza stiintifica, fara o analiza, fara o fundamentare prin raportare la acte si fapte juridice", dupa cum a comentat pesedistul Iorgovan. Asa se face ca senatorii juristi au decis inca o data amanarea acestei initiative.

Pesedistii Antonie Iorgovan, Doru Ioan Taracila si Serban Nicolae s-au dovedit cei mai inversunati protestatari. Lui Iorgovan, care a criticat vehement proiectul inca de la prima discutie pe marginea acestuia in Comisia juridica, i-a tinut isonul si Taracila, care a sustinut ca proiectul urmareste "sa creeze un regim discriminator in raport cu toti ceilalti cetateni romani". Acesta a recomandat ca solutie sa se apeleze la Legea 10, care da dreptul oricarui cetatean sa se adreseze instantei pentru a-si revendica bunurile ce i-au apartinut.

Ministrul delegat pentru relatia cu parlamentul, Bogdan Olteanu i-a replicat lui Taracila, spunand ca, in cazul in care fostul suveran s-ar fi adresat instantei, care i-ar fi dat castig de cauza, costurile ar fi fost mult mai mari.
Ministrul Bogdan Olteanu a declarat ca proiectul de lege are "o importanta incarcatura politica" si ca este rezultatul unei "tranzactii verbale, fara documente".
Pana la urma, senatorii au amanat pentru a treia oara dezbaterile pe articole si votul final, parlamentarii PSD anuntand deja mai multe amendamente la textul legislativ.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.