Presedintele Traian Basescu s-a consultat ieri la Cotroceni cu sindicatele si cu Guvernul dar negocierile nu au dus la vreun rezultat clar.

Guvernul nu si-a insusit nici una dintre observatiile pe care seful statului le-a facut ieri la intilnirea convocata la Palatul Cotroceni referitoare la asigurarile sociale de stat, informeaza Cotidianul. De alfel, membrii Executivului care au participat ieri la consultari nu s-au ferit sa sublinieze inutilitatea demersului prezidential. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a aratat ca discutiile sint tardive cita vreme legea a fost deja promulgata.

Chiar daca nu au ajuns la un consens in privinta problemelor legate de asigurarile sociale, pensii si reconversia fortei de munca, sindicalistii au privit pozitiv decizia luata.

"In urmatoarea luna, vom face doua evaluari privind piata de munca, respectiv formarea profesionala, flexibilizarea pietei muncii si inspectia muncii, precum si sistemul public de pensii. Este prematur sa ma pronunt asupra unor eventuale masuri ulterioare", ne-a declarat Marius Petcu, presedintele Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania., informeaza Adevarul.

Potrivit Ziua, la pregatirea unei noi runde de negocieri, reprezentantii Executivului vor colabora cu cei ai Administratiei Prezidentiale, propunerea apartinandu-i sefului statului. Acesta s-a justificat in fata liderilor sindicali pentru faptul ca, promulgat Legea bugetului de stat afirmand ca exista in continuare posibilitatea unei rectificari bugetare.

"Aceste bugete au fost promulgate pentru ca presedintele a recunoscut autoritatea Parlamentului si competenta Parlamentului probabil (...) Important este ca cele doua bugete au fost promulgate pana la sfarsitul anului si noi acum avem un proces foarte rapid de defalcare a bugetului pe ordonatorii de credit", a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care s-a aratat putin dispus sa accepte o rectificare bugetara care sa dea curs solicitarilor sindicalistilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.