Descumpaniti de rezultatul slab obtinut in Bucuresti la europarlamentare (16%, sub media pe tara a partidului), pesedistii pornesc campania electorala in Capitala cu obiectivul de a intra in turul al doilea de scrutin in cat mai multe sectoare.
In acest moment, partidul trage slabe sperante la Primaria generala, pe care PSD n-a avut-o niciodata, nici macar atunci cand formatiunea se afla la guvernare si organiza alegerile. Numele candidatului numarul 1 nu este sigur, deocamdata un singur pesedist (Marian Vanghelie) anuntandu-si intentia de a intra in cursa. Candidatura lui Vanghelie nu numai ca nu a fost agreata la nivelul conducerii centrale, dar ea pare sa fie un motiv de noi dispute interne.

La ultima sedinta a Consiliului executiv al PSD, Vanghelie a tipat la Mircea Geoana, dupa ce acesta ceruse o analiza a rezultatelor obtinute de organizatie la euroalegeri. „Mi-am dat seama ca nici dumneavoastra nu doriti castigarea Primariei Capitalei, fiti linistit, eu nu voi candida”, a spus Vanghelie. A fost mai degraba o rabufnire de furie si un avertisment adresat lui Mircea Geoana sa nu se bage in treburile PSD Bucuresti. Pe sfarsit de an, Vanghelie si-a continuat insa campania electorala personala: a daruit profesorilor din Bucuresti cateva mii de dvd-playere si a organizat traditionalele petreceri de Revelion de la Romexpo.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.