Votul uninominal, un subiect caruia mai-marii partidelor parlamentare nu au reusit sa-i puna punct dupa un an de discutii controversate, dar nici sa-l puna pe hartie intr-o forma acceptata de toata lumea, care sa poata fi pusa in aplicare.
"Sperietoarea" este scoasa de la cutie si la acest inceput de an, pesedistii cerand inca de luna trecuta organizarea unei sesiuni legislative extraordinare pentru transarea legii votului uninominal, majoritatea celorlalte partide fiind de acord.

Desi neoficial voci din partide recunosc ca acest tip de scrutin nu va fi curand aplicat in Romania, oficial, reprezentantii formatiunilor politice cer sus si tare ca viitoarele alegeri sa se desfasoare pe baza uninominalului. Pentru ca judecatorii Curtii Constitutionale au admis luna trecuta sesizarea presedintelui Basescu privind neconstitutionalitatea unor articole din legea privind introducerea votului uninominal pentru care Guvernul Tariceanu si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului, senatorii si deputatii sunt obligati acum sa reexamineze legea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.