Inceputul de an a marcat debutul unei prietenii politice greu de explicat. Dan Voiculescu a preluat si sustine o initiativa a liderului AFDPR, Ticu Dumitrescu.
Ticu Dumitrescu a anuntat ca, desi a ezitat cand liderul PC, Dan Voiculescu, l-a intrebat daca este de acord ca partidul sa initieze o lege privind egalitatea de drepturi intre revolutionari si fostii detinuti politici, cel mai important este ca actul normativ sa fie adoptat. Ticu Dumitrescu, membru al CNSAS (institutie care l-a deconspirat pe liderul PC ca fiind informator al fostei Securitati, cu nume de cod "Felix", dupa care Voiculescu a contestat in instanta verdictul) si presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, a povestit ziaristilor cum Dan Voiculescu l-a sunat pentru a-l intreba daca are ceva impotriva ideii ca membrii PC sa depuna in Parlament un proiect de lege prin care sa sustina egalitatea de drepturi intre revolutionari si fostii detinuti.

"Pentru cateva momente nu am stiut ce sa-i raspund, dar m-am gandit ca e important ca legea sa fie adoptata. Aceasta initiativa imi apartine, am facut un apel la Parlament, in luna decembrie, in care am subliniat importanta acestei idei", a declarat Ticu Dumitrescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.