Ambele invitate ale lui Robert Turcescu din prima emisiune 100% a anului 2008, Daciana Sarbu si Lia Olguta Vasilescu, au fost de parere ca femeile din Romania sunt discriminate.

Cele doua invitate au recunoscut ca li s-a intamplat sa fie trimise "la cratita" de-a lungul activitatii de politician.

Cerem respect, cel putin egal cu al barbatilor, a spus Daciana Sarbu, care a mentionat ca in Romania salariile femeilor sunt mai mici decat cele primite de barbati.

Romania e o tara in care isi fac loc si femeile, si asta din ce in ce mai mult, este de parere Lia Vasilescu. "Eu conduc o comisie parlamentara, cea pentru invatamant, cea mai mare comisie parlamentara. Nu a fost usor sa preiau conducerea acesteia, la sfarsitul anului trecut am fost pe punctul de a fi agresata pentru ca mi-am permis unui ministru sa-mi raspunda la intrebari. Cred ca am devenit si noi mai barbatoase", a continuat Vasilescu.

"La Parlamentul European lucrurile stau cu totul altfel. Femeile sunt respectate, pentru ca cei care nu o fac sunt blamati si chiar aratati cu degetul.", a spus Daciana Sarbu, proaspat europarlamentar.

Daciana Sarbu a marturisit ca a cedat tentatiei de a se folosi de presa mondena pentru notorietate, insa a realizat ca acest lucru nu are consistenta.

In plan personal, Lia Olguta Vasilescu isi doreste un copil si asta se va intampla curand, a marturisit aceasta la inceput de an. In plan profesional, Lia Vasilescu spune ca s-ar impaca foarte bine cu functia de premier si ca, dupa parerea ei, ar fi un premier mai bun decat Calin Popescu Tariceanu.

"Avand in vedere situatia din Romania, daca aceasta tara este condusa de barbati, inseamna ca o conduc prost", a concluzionat Daciana Sarbu.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.