Afacerile businessmenilor cu mandate de senator sau deputat au prosperat in anul legislativ 2007.

2007 s-a dovedit profitabil pentru milionarii parlamentului. Cu averi estimate de la cateva milioane de euro la cifre ce au trecut deja lejer jumatatea de miliard de dolari, alesii cu portofelul gros au preferat afacerile in defavoarea itelor legislative. Bursa, investitiile imobiliare si imprumuturile au constituit preocupari de baza pentru oamenii de afaceri parlamentari.

Avand o avere de peste patru milioane de euro si aproape doua milioane RON investite in actiuni, Cozmin Gusa si-a marit conturile curente cu aproape 200.000 de euro. in 2007, a castigat doar 19.000 RON de pe urma evolutiilor BVB. in schimb, a contractat un credit bancar de 450.000 de euro cu scadenta in noul an. El a imprumutat firma, SC GlobalCom SRL, cu doua milioane de lei noi.

PC are cei mai bogati alesi

Senatorul PC George Copos conduce confortabil topul celor mai bogati parlamentari. Cu o avere estimata, de revista „Capital", la 700 milioane de dolari, senatorul conservator si-a trecut in propria-i declaratie de avere doar 3,14 milioane RON ca dividende si alti 700.000 de RON dobanzi percepute la imprumuturile acordate. Copos mentioneaza ca are 232 milioane de euro investite in propriile firme si aproape 8 milioane de lei noi, respectiv 3,8 milioane de lei noi acordati cu titlu de imprumut unor persoane fizice si Hotelului ANA.

Cu 35 milioane de euro investite in constructii, imobiliare, salubritate, colegul sau de partid si patronul Grupului Iridex, senatorul Corneliu Pascu, a acordat in acest an mai multe imprumuturi pe termen mediu propriilor firme, in valoare de peste 9 milioane RON. Senatorul PC declara 5,7 milioane RON si alti 300.000 RON profit din dividende si dobanzi, plus o casa primita ca mostenire in Sibiu.

De asemenea, Pascu mai are 2,4 milioane RON investite in titluri nominale emise de ministrul finantelor. in 2006 si la inceputul anului 2007, Pascu a achizitionat terenuri in valoare de 1,5 milioane de euro destinate constructiei a 100 de apartamente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.