Seful statului a promulgat bugetul pentru acest an fara ca promisiunile facute sindicalistilor sa fie satisfacute

Presedintele Traian Basescu a promulgat in ultima zi a anului 2007 legea bugetului, lasandu-i pe tusa pe sindicalistii care isi puneau sperantele in el in ameliorarea unor prevederi continute de acest act normativ. Cu doar cateva zile in urma, presedintele promitea ca va incerca sa medieze, intr-o intalnire cu reprezentantii guvernului, cerintele sindicatelor pe marginea legii bugetului.

Liderii sindicali asteapta intalnirea mult promisa. in cazul in care doleantele nu vor fi satisfacute de catre Guvernul Tariceanu, confederatiile ameninta ca vor initia o "campanie de informare" a populatiei la adresa "impostorilor" care au sustinut acest buget.

Legea bugetului pe 2008 a fost publicata, luni dupa-amiaza, in "Monitorul Oficial", dupa ce fusese promulgata de seful statului, cu cateva ore mai devreme. Rezultatul unui compromis facut de guvernul de dreapta condus de Tariceanu pentru a-si asigura voturile social-democrate si majoritatea necesara adoptarii celei mai importante legi a Executivului, legea bugetului pe 2008 a starnit nemultumirea sindicatelor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.