Derapajele politicienilor nu au lipsit in 2007. Unele au lasat insa un gust amar.

Cascadori ai rasului sau, mai degraba, ai plansului, politicieni versati au dat cu bata-n balta ca niste simpli novici. Unul si-a capatat porecla de ministrul gafelor externe. Altul a ajuns sa fie condamnat pentru discriminare rasiala. Un altul si-a pierdut peste noapte procentele adunate dupa un lung sir de pomeni electorale. De la minciuni mici, iesiri necontrolate, declaratii deloc inteligente pana la mutari politice neinspirate, astfel de gesturi au afectat credibilitatea politicienilor, facandu-i sa-si piarda procentele, dar nu si functiile. Deocamdata.

EVZ va prezinta azi antologia gafelor politice ale anului 2007, mostrele triste ale derapajelor de limbaj, de atitudine, dar mai ales de inteligenta.

TRAIAN BASESCU

Presedintele si „tiganca imputita”

Antologica in cazul presedintelui Traian Basescu este replica la adresa unei jurnaliste de la Antena 1: „Cat era de agresiva tiganca asta imputita!”. Replica a fost inregistrata in ziua referendumului, pe telefonul reporterului Antenei 1, confiscat de Basescu.

O alta gafa prezidentiala a vizat comunitatea armeneasca. El i-a multumit doctorului de la Spitalul Militar care l-a operat de tiroida spunand: „Am cunoscut un armean bun”. Apoi s-a corectat: „Armean capabil”. La fel de neinspirat a fost atunci cand a refuzat initial sa promulge Legea pensiilor motivand ca nu sunt resurse care sa sustina cresterea acestora.

BOGDAN OLTEANU

In razboi cu America

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, l-a acuzat pe ambasadorul SUA in Romania, Nicholas Taubman, de coruptie: „Domnul Taubman si-a obtinut postul in urma sponsorizarii campaniei electorale a lui George W. Bush. Nu stiu care sunt standardele politice, morale si legale din America, dar in Romania asa ceva ar fi considerat un act de coruptie si un act imoral”.

Atacul a venit dupa ce Taubman si-a exprimat ingrijorarea privind modificarile aduse de parlament Codului Penal.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.