Sociologul Alin Teodorescu face o radiografie a scenei politice romanesti.
Sociologul si deputatul PSD Alin Teodorescu analizeaza pentru „Evenimentul zilei” evolutia partidelor inainte si dupa alegerile europarlamentare, punctand tendinta generala de scadere a participarii la vot. Previzunile sale arata ca, la alegerile locale din 2008, batalia dintre partide va fi mult „mai crancena”, implicandu-i pe toti alesii locali. „Batalia pentru primarii va releva capacitatea partidelor de a-si alege candidatii si capacitatea candidatilor de a convinge un public din ce in ce mai precaut”, considera Teodorescu.

Pe 25 noiembrie 2007 s-a inregistrat o premiera in scurta istorie electorala a Romaniei. Prezenta la vot a fost de numai 5,5 milioane de persoane. Se poate spune ca tendinta istorica de scadere a participarii la vot se confirma. La alegerile parlamentare din 1996 s-au prezentat la vot 13 milioane de persoane, in 2000 - 11,5 milioane, in 2004 - 10,5 milioane, iar la referendumul din 19 mai 2007 - 8 milioane de persoane.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.