In lumea internetului, politica este foarte diferita de realitate.
Aliantele politice sunt inca in vigoare, lupta pentru referendum este in toi, iar bucurestenii sunt bombardati cu oferte electorale de candidatii pentru fotoliul de primar general. Responsabilitatea deformarii realitatii pe internet revine politicienilor care se folosesc, pe termen scurt, de spatiul virtual pentru a-si atrage si in acest fel voturi, iar apoi, dupa campaniile electorale, uita sa-si actualizeze site-urile. De exemplu, aflati in cautare de date despre rezultatele referendumului pentru introducerea votului uninominal pur, internautii vor afla, cu surpriza, ca presedintele Traian Basescu inca ii indeamna sa „iasa la curatenie” in data de 25 noiembrie a.c.

Lasat in paragina, site-ul www.basescu.ro prezinta, in continuare, avantajele modalitatii de vot sustinute de seful statului, ofera clipuri de la intalnirile electorale ale lui Traian Basescu, indemna publicul sa sune la numarul de telefon 031 620 6200* pentru a afla, chiar din gura presedintelui, ce este referendumul, informeaza diaspora despre sectiile de votare, dar da si rezultatele oficiale ale referendumului: „81,36% din romanii care au votat, au spus Da pentru uninominal”. Celebra „gherila digitala” a devenit o „varza digitala”, unde doar forumul a mai ramas viu, fiind folosit de o serie de internauti ca spatiu de dispute pe teme precum „Biblia” si „Dumnezeu”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.