Adrian Nastase insista asupra ofertei de a se bate cu Traian Basescu pentru un mandat la Cotroceni, daca PSD nu are o alta solutie, si le transmite social-democratilor care cred inca in "alternativa" Basescu-presedinte ca fac o greseala.

Desi in PSD nimeni nu a vorbit oficial despre candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2009, fiind soptit doar in unele zone ale partidului numele lui Mircea Geoana, Adrian Nastase continua sa se declare dispus pentru o confruntare cu Traian Basescu.

Fostul premier considera ca varianta Basescu-presedinte "nu mai merge" si ca cei trei ani de mandat ai acestuia au constituit "perioada de proba" in care actualul sef al statului a demonstrat ca "nu face fata acestei functii". "Scandaluri, minciuna... Asta e tot ce a oferit. Deci va trebui o alta solutie. Daca nu se gaseste o alta solutie mai buna, am spus si la partid, eu sunt dispus sa ma bat cu Traian Basescu. Nu atat pentru ambitii personale, ci pentru ca Romania are nevoie de o alternativa rationala in cadrul Uniunii. Nu putem continua in felul asta", a declarat Nastase miercuri seara, la emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, la Antena 2.

Intrebat ce va face daca PSD nu il va vrea candidat, Nastase a aratat ca "partidul va trebui sa lamureasca o multime de lucruri in perioada urmatoare" si a respins ideea, in cazul unui "esec", de a pleca la o alta formatiune politica sau de a forma un nou partid.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.