Ieri, Camerele reunite ale Parlamentului au votat bugetul de stat pe 2008.

In favoarea bugetului de stat au votat 253 de alesi, in timp ce 93 de parlamentari ai PD-L au dat un vot impotriva. Bugetul asigurarilor de sanatate a primit insa unanimitatea voturilor parlamentarilor prezenti, 342, informeaza Jurnalul National.

In ceea ce priveste modificarile de ultim moment, parlamentarii au acceptat majorarea salariilor profesorilor, acordarea de fonduri suplimentare pentru bursele elevilor, ambele solicitari ale PSD. Alte revendicari ale formatiunii lui Mircea Geoana fusesera deja acceptate in comisiile de resort: e vorba de cresterea alocatiei pentru copii, extinderea programului "cornul si laptele" pana in clasa a 8-a, preschimbarea tichetelor CFR ale pensionarilor in bani, si in special acordarea unui procent de 3% pentru agricultura si 6% pentru educatie, sume record pentru istoria postdecembrista.

Romania are un buget liberal, care este "o sursa de stabilitate pentru mediul privat"- un "magnet pentru investitori", dupa cum a apreciat Seful Executivului, aflat la sedinta comuna a Parlamentului, relateaza Ziua.

"Va asigur ca ne vom onora promisiunile, indiferent de calculele pe care si le fac diversi adversari politici", a mai spus Tariceanu.

El a aratat ca guvernul conteaza pe o o crestere economica medie cu 6% a PIB si a apreciat ca se prevad finantari majore in educatie, sanatate, agricultura, infrastructura, cu impact pozitiv asupra vietii fiecarui roman."La Guvern se munceste, iar munca aceasta se vede in viata de zi cu zi a romanilor", a spus Tariceanu.

Prin votul dat bugetului de stat pe 2008, "Parlamentul si-a dat girul pentru programele pe care Guvernul si le-a propus pentru anul viitor", a mai dedus premierul Calin Popescu Tariceanu.

Dincolo de replicile acide ale politicienilor, reprezentantii marilor confederatii sindicale ii cer presedintelui Basescu sa nu promulge Legea bugetului de stat pe 2008.

Potrivit Jurnalul National, intre timp, un comunicat al Guvernului anunta ca Executivul a adoptat miercuri o Hotarare prin care se aproba contractarea unei emisiuni de euroobligatiuni in valoare de minimum 500 de milioane de euro si de maximum 1 miliard de euro, cu scadenta de 10 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.