Presedintele UDMR, Marko Bela, s-a declarat interesat de forma autonomiei care va fi acordata minoritatii sarbe din Kosovo.

”In acest caz, nu trebuie sa ne gandim numai la albanezii din Kosovo, ci si la sarbii din Kosovo si la ce solutii se vor gasi pentru acestia. Ce fel de forma de autonomie se va gasi si se va acorda sarbilor din Kosovo? Aici, intr-adevar, am putea sa ne gandim la un model care, eventual, ar putea fi aplicat si in alta parte. Aceasta e partea interesanta, dupa parerea mea” - a afirmat liderul UDMR ieri, intr-o conferinta de presa.

Marko Bela este de parere ca rezolvarea situatiei pentru Kosovo ar putea crea insa un precedent. ”Eu am spus ca orice solutie s-ar gasi pentru Kosovo, aceasta nu va fi un precedent pentru alte situatii, dar, dintr-un anumit punct de vedere, precedentul va exista si exista deja, si anume ca UE, SUA, comunitatea internationala in general cauta o solutie aparte pentru o situatie aparte”, a declarat liderul UDMR.

De asemenea, Bela considera ca decizia de suspendare a presedintelui Traian Basescu a fost considerata “o greseala” de liderul UDMR Marko Bela, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta sustine in continuare ca presedintele tarii a oferit destule motive pentru a fi suspectat ca nu respecta Constitutia.

Cu toate acestea, el a adaugat ca suspendarea presedintelui “nu a avut niciun fel de rost si nu am tras niciun fel de foloase politice din aceasta suspendare”. O alta nemultumire a presedintelui UDMR a fost legata de activitatea legislativa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.