In urma unei discutii cu deputatii liberali, purtata cu usile inchise, ministrul justitiei, Monica Macovei, a fost de acord sa elaboreze un indreptar de completare a declaratiilor de avere. Liberalii i s-au plins ministrului ca, prin reglementarea modalitatii de evaluare a bunurilor de tipul lucrari de arta, tablouri, bijuterii etc., ei pot fi trasi la raspundere de guvernarea viitoare ca au eludat legea. Ei spun ca pot exista diferente de evaluare si ca nu pot sa-si dea seama personal de valoarea bu-nurilor. Un liberal a povestit ca a primit cadou de-a lungul timpului mai multe icoane si ca nu se poate duce la fiecare dintre cei care a facut gestul respectiv pentru a-i chestiona in legatura cu valoarea acestora.

Ca la mai toate intilnirile pe subiectul averilor, deputatii PNL s-au mai plins si ca vor fi calcati de hoti, sugerind ca ar fi mai bine ca valorile mobile pe care le au sa fie trecute intr-un registru special cu caracter secret. Monica Macovei a promis ca se va gindi la revendicarile lor, pe care le mai poate reglementa doar in normele metodologice.
Ea a spus ca se va ingriji si de constituirea unei comisii de verificare preliminara a completarii corecte a declaratiilor. Parlamentarii au termen pina pe 9 mai sa isi faca declaratiile de avere.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.