Ioan Rus i-a dat ieri demisia din funcia de preedinte al organizaiei PSD Cluj, unul din motive fiind rezultatele slabe obtinute la alegeri.

Potrivit unui comunicat remis ieri de Biroul de presa al PSD Cluj, Rus a demisionat pentru a se putea ocupa mai indeaproape de activitatea organizatiilor din Regiunea nord-vest, de care raspunde in calitatea sa de vicepresedinte regional al PSD, relateaza Romania Libera.

Potrivit unor surse din PSD Cluj, citate de EVZ, Rus a vrut sa renunte la functie imediat dupa anuntarea alegerilor, urmand sa anunte acest lucru la sedinta comitetului executiv de acum doua saptamani. Mircea Geoana, Vasile Dancu si alti lideri PSD reusisera pe moment sa-l opreasca. Ieri insa, Rus i-a comunicat lui Mircea Geoana decizia sa.

„Cred ca s-a pripit, dar este un gest care trebuie respectat. Va ramane un jucator de baza in echipa de conducere”, a declarat Mircea Geoana, potrivit EVZ.

Presedintele PSD si-a exprimat convingerea ca „Ucu” va putea „sa isi dedice mai mult timp si energie functiei de vicepresedinte national” si „in coordonarea unor zone importante din Transilvania”.

Functia lui Rus va fi exercitata de Vasile Soporan, fost prefect al Clujului. Soporan a declarat pentru Romania Libera,ca Rus doreste o coordonare mai buna a organizatiilor din regiune si a subliniat ca apreciaza activitatea de pana acum a lui Rus. Soporan a mai mentionat ca este prematur sa stabileasca data viitoarelor alegeri la nivel judetean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.