"Sunt constient de responsabilitatea pe care o am fata de Bucuresti, pentru ca, asa cum am promis si in campania electorala, am toate conditiile sa pot sa demarez proiectele de infrastructura de care Bucurestiul are nevoie si acest lucru am sa-l fac imediat dupa ce voi depune juramantul in fata CGMB. Voi fi la dispozitia dumneavoastra", este prima declaratie data ieri presei de Adriean Videanu, in calitate de primar general. Scrutinul insa nu a fost lipsit de emotii pentru candidatul Aliantei D.A.

Fie au fost siguri ca Videanu va castiga, fie au resimtit absenta lui Basescu, reprezentantii Aliantei PNL-PD au afisat duminica o atitudine parca mai rezervata. Spre deosebire de alegerile din anii trecuti, cand sediul de campanie al PD din Aleea Modrogan nr. 22 era neincapator, acum au venit aici mai putini simpatizanti sa-si ofere omagiile. Pana spre seara cladirea a fost aproape pustie, fiind vizitata din cand in cand de cate vreun democrat sau liberal "ratacit". Abia dupa ora 19 au inceput sa soseasca "greii". Vasile Blaga - omul care a coordonat campaniile democratilor si ale lui Basescu din 2000 si 2004, Emil Boc - presedintele interimar al PD, si Radu Berceanu - vicepresedinte al Senatului, au venit sa-l sustina pe Videanu. Nu au lipsit nici primarii de sectoare ai Aliantei si nici liberalul Ludovic Orban, care a jucat rolul de sef de campanie pentru Videanu. Incet-incet, sediul din Modrogan 22 a inceput sa fie animat.

Pentru a-i arata lui Videanu simpatia, au venit la Bucuresti si vreo 20-30 de teleormaneni. Insa, pentru ca nici o televiziune nu a angajat realizarea unui exit-poll pentru a se putea prognoza castigatorul, situatia a fost putin diferita. La ora 21.00, cand procesul de votare a fost inchis, Videanu si apropiatii nu prea stiau daca isi pot permite sa se bucure deschis. "Contam pe faptul ca nu va exista un tur doi", a declarat candidatul Aliantei.

Timp de o jumatate de ora prea putini isi puteau permite sa parieze pe un anumit procent. Apoi, pe masura ce reprezentantii Aliantei D.A. in sectiile de votare comunicau la "centru" rezultatele numaratorii paralele, atmosfera a inceput sa se destinda. "Videanu are 60% in sectorul 1. Problema e sa vedem cum stam in 5", comentau democratii. Certitudinea ca Videanu l-a surclasat pe Vanghelie a venit abia pe la 23.30, cand se stiau deja, in mare, procentele. "Am fost ales din primul tur. Duceti-va acasa si... sa nu va mai prind", le-a transmis Videanu in gluma prietenilor veniti din Teleorman, judetul sau natal, sa-l sustina. Cum insa cei din sectorul 4 intarziau sa comunice rezultatele, abia dupa alte doua ore, pe la 1.30, cand erau numarate 50% din voturi, Videanu si-a permis sa-si aroge victoria. Insa din tabara adversa, de la PSD, Vanghelie anunta ca el este castigatorul. Obosit dupa o zi plina de emotii, Videanu si-a mai permis totusi sa glumeasca: "Cum? A reusit Vanghelie sa numere pana la 10?".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.