Liderii PNL se reunesc in cursul zilei de astazi, in sedinta Biroului Politic Central al PNL, pentru a decide succesorul lui Tudor Chiuariu la conducerea Ministerului Justitie.

Sustinatorii Noricai Nicolai sunt pregatiti sa-i forteze numirea punand in discutie necesitatea unei ample remanieri guvernamentale. Crin Antonescu, Puiu Hasotti, Bogdan Olteanu si Ludovic Orban au declarat, rand pe rand, ca o vor sustine pe Norica Nicolai pentru a prelua fotoliul de la Justitie, ea fiind considerata "cea mai buna optiune", informeaza Romania Libera.

Potrivit Cotidianul, singurul care ar putea da peste cap planurile liderilor PNL este chiar presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu. Potrivit unor surse liberale citate de MEDIAFAX, liderul liberalilor nu este de acord cu nominalizarea Noricai Nicolai din cel putin doua motive: raporturile acesteia cu serviciile de informatii si faptul ca a activat in domeniul justitiei inainte de 1989. Tariceanu a luat in calcul si nominalizarea unei persoane neimplicate politic, din rindul societatii civile sau care a activat in sistem.

Incercand sa-l convinga pe Tariceanu de bune intentii, vicepresedintele Crin Antonescu a comentat sambata ipoteza unei remanieri mai largi a Cabinetului Tariceanu, declarand ca nu se pune problema unei conspiratii sau a unor presiuni in sensul de a determina schimbarea ministrilor, relateaza Romania Libera.

O remaniere mai larga s-ar putea produce prin inlocuirea lui Paul Pacuraru si a lui Adrian Cioroianu. Poate chiar si a lui Cristian Adomnitei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.