Congresul Extraordinar al PLD si Conventia Nationala a PD au votat unirea prin absorbtie a celor doua partide sub numele de PD-L.

Potrivt Cotidianul, PD si PLD au decis prin vot ca ambele partide sa fuzioneze si sa functioneze sub acelasi nume. PD si-a schimbat numele in PD-L si a absorbit PLD.

Inainte de a parafa fuziunea, PD si PLD s-au reunit in sedinte separate, relateaza EVZ. Democratii au decis cu doar un vot impotriva transformarea PD in PDL si absorbtia PLD.

Blaga a prezentat statutul noului partid accentuand faptul ca acesta garanteaza democratia interna, "dar dupa ce se ia o decizie, este disciplina", relateaza Ziua.

Disciplinatii democrati au votat in unanimitate noul Statut, tot prin unanimitate fiind votat si Programul Politic.

„Fuzinea este bine-venita, dar ar fi trebuit pastrat brandul PD. Partidul creat prin comasare prin absorbtie putea sa se numeasca PD”, a declarat vicepresedintele Sorin Frunzaverde. Vasile Blaga, conform EVZ.

"Nu mai suntem noi si voi, suntem doar noi. Unirea face puterea", a declarat liderul PD-L, Emil Boc, potrivit Romania Libera.

El a adaugat ca prin unificare se finalizeaza constructia politica gandita in 2003 de Traian Basescu si Theodor Stolojan. "Echipa domnului Stolojan se desprinde net si definitiv de cei care au tradat valorile Aliantei, care azi au functii de premieri, de ministri, de presedinti de Camere", a mai aratat Boc, precizand ca electoratul nehotarat are o sansa de a vota noul partid.

"Am trecut peste sentimente, peste gandurile pe care le aveam fiecare despre partidul lui. Romania are nevoie de aceasta forta politica puternica de centru-dreapta. Ne asumam angajamentul ca PDL sa fie partidul prosperitatii, partidul unei Romanii performante, partidul unei Romanii europene", a declarat prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan.

Basescu a lipsit de la ceremonia de infiintare a noului partid

„Va fi partidul presedintelui Traian Basescu”, a declarat raspicat de la tribuna congresului de fuziune Emil Boc, potrivit EVZ

„Desi am fi vrut sa vina, l-am fi pus intr-o situatie delicata pentru ca toti ar fi sarit ca nu e echidistant ca presedinte. Si in plus n-ar mai fi fost fuziunea evenimentul, ci faptul ca el ar fi venit aici. Acesta a fost semnalul si dinspre Cotroceni si de aceea am ales sa nu facem vreo invitatie”, a explicat un lider democrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.