Pentru unii "alesi", anul 2007 nu a trecut fara realizari in plan material. Case, terenuri, masini sau, pur si simplu, bani in banca, toate pot fi vazute in declaratiile de avere actualizate ale politicienilor.

Bani frumosi au intrat, de pilda, in conturile deputatului PSD Niculae Badalau, care a obtinut de pe urma vanzarii unui teren aproape 3 milioane de euro! O parte din suma (900.000 euro) a fost insa directionata cu titlu de "imprumut personal".

O casa noua si-a "adjudecat" anul acesta mai tanarul deputat PSD Mihai Cristian Apostolache. Este vorba de un apartament de 77 metri patrati, estimat la peste 140.000 lei, care se adauga casei cumparate in 2001, de aproape 200 metri patrati, de 277.000 lei. si tot in 2007 deputatul si-a cumparat un scuter, dar a contractat si doua imprumuturi, pe o perioada de patru ani, in valoare totala de 60.000 lei.

La "cumparaturi" a fost si ex-ministrul Muncii, deputatul PD Gheorghe Barbu, care a achizitionat un autoturism, vanzandu-l pe cel vechi pentru doar 4.500 lei. Deputatul PNL Titu Gheorghiof si-a cumparat, in schimb, un teren si s-a indatorat la banca cu 16.000 lei.

Multi "alesi" au luat insa actualizarea declaratiilor de avere doar ca pe o obligatie ce trebuie bifata, fara a respecta insa "regulile" legii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.