Cum era de asteptat, Delegatia Permanenta a PSD i-a cerut ieri lui Dan Ioan Popescu sa dea socoteala pentru esecul lui Vanghelie la alegerile de duminica, mai ales in conditiile in care acesta n-a reusit nici macar sa intre in turul al doilea de scrutin.
La momentul la care Dan Ioan Popescu l-a sustinut pe Vanghelie ca si candidat, impotriva vointei partidului si a opiniei publice, care au ridiculizat aceasta decizie, presedintele organizatiei Bucuresti s-a angajat ca, in cazul in care Vanghelie va inregistra un rezultat mai slab decat al lui Mircea Geoana, sa isi depuna demisia din functie. Mai mult decat atat, Adrian Nastase, care a insistat ca DIP sa-si asume responsabilitatea pentru esecul asteptat, de-abia astepta sedinta de ieri pentru a-i da inamicului sau Popescu lovitura de gratie.
De altfel, asa a iesit la iveala faptul ca adevarata miza a alegerilor pe Bucuresti a fost nu victoria PSD - de altfel imposibila -, ci demisia sau demiterea lui Dan Ioan Popescu, aflat intr-un conflict deschis cu presedintele partidului.

DIP si-a aparat pielea, refuzand categoric sa-si dea demisia din functia de presedinte al organizatiei Bucuresti. Ba chiar s-a spalat pe maini de infrangerea lui Vanghelie, spunand ca nu acesta este vinovat, nici presedintele organizatiei, ci Adrian Nastase, care l-a ironizat public pe candidatul "care este". DIP a declarat la conferinta de presa organizata dupa sedinta Delegatiei Permanente ca Nastase "a adus deservicii organizatiei Bucuresti si campaniei electorale a candidatului PSD" atunci cand, in loc sa-l sustina pe acesta, a luat peste picior desemnarea lui Vanghelie, inducand o stare de confuzie chiar si electoratului fidel al partidului.
Dan Ioan Popescu a mai spus, de asemenea, ca vinovati pentru pierderea alegerilor sunt si liderii filialei PSD Bucuresti, care nu s-au implicat deloc in campania electorala. "Numai o parte din membrii conducerii organizatiei Bucuresti au facut eforturi pentru campania electorala", a afirmat Popescu, explicand ca vicepresedintii filialei nu s-au aratat demni de functiile pe care le-au primit si ca vor fi pusi in discutia organizatiei pentru a se vedea daca mai merita sau nu sa ramana pe aceste functii.
Popescu a anuntat ca maine va fi convocat Consiliul de Conducere al PSD Bucuresti, in fata caruia "isi va depune mandatul de presedinte". Aceasta este o manevra extrem de abila la care Popescu recurge pentru a ocoli demisia. De fiecare data cand s-a pus problema schimbarii sale din functie a convocat o sedinta de consiliu care, evident, l-a reconfirmat ca presedinte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.