Problema alegerii noului ministru de justitie se pare ca a disparut .

„Daca partidul imi va propune, iau in considerare sa accept portofoliul Justitiei“,a declarat ieri senatorul PNL Norica Nicolai pentru Cotidianul.

Potrivit EVZ, Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ieri ca Norica Nicolai este „singurul nume pe care il am in cap la ora actuala”. Olteanu este un apropiat al premierului Tariceanu si, potrivit informatiilor neoficiale care au circulat dupa demisia lui Tudor Chiuariu de la Justitie, cei doi nu o doreau pe Nicolai pe acest post.

Gandul ne informeaza ca, ieri, la Antena 3, Bogdan Olteanu a sustinut ca, pana in acest moment, Nicolai este singura varianta pentru sefia MJ. „Intentia Noricai Nicolai de a fi ministru al Justitiei este binecunoscuta si a fost exprimata si in public”, a afirmat mai-marele deputatilor. El a admis, insa, ca ar fi de preferat ca ministru al Justitiei sa fie o figura a societatii civile, „o persoana competenta si de incredere” pentru opinia publica. „Pana luni (cand are loc sedinta Biroului Politic Central al PNL - n.red.) mai sunt cateva zile”, a conchis Olteanu.

Nominalizata de mai multi vicepresedinti ai PNL drept favorita pentru Justitie, Norica Nicolai a declarat joi pentru Cotidianul ca ar accepta postul de ministru in cazul in care i se va propune, in cadrul BPC al PNL. Ea ne-a mai precizat ca nu crede - in eventualitatea ca va fi desemnata - ca presedintele Traian Basescu o sa-i „faca probleme la investire“ si ca „trebuie oprit razboiul din Justitie, pentru ca, daca acesta continua, poate aduce atingere statului de drept“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.