Im urma legii promulgate marti de Curtea Constitutionala cu privire la vanzarea imobilelor din patrimoniul RAAPPS , nu toti demnitarii isi vor putea cumpara imobilele de la RA-APPS in care locuiesc.

Potrivit EVZ, legea privind vanzarea imobilelor din patrimoniul RAAPPS ii avantajeaza pe fostii demnitari, cei care au continuat sa locuiasca abuziv in casele statului dupa expirarea mandatului sau cei care au reusit sa obtina contracte de inchiriere cu Regia

O veste proasta a venit de la SGG si pentru actualii demnitari, in sensul ca locuintele de serviciu si de protocol nu vor fi vandute, dat fiind ca sunt destinate ocuparii exclusiv pe durata exercitarii mandatului, informeaza Romania Libera.

„Toti actualii demnitari au contracte pentru locuinte de serviciu, iar legea spune clar ca vor putea fi vandute prin negociere directa doar constructiile care au alta destinatie decat aceea de locuinta de serviciu”, a precizat Ilie Bolojan, secretarul general al guvernului, pentru EVZ.

Decizia luata marti de Camera Deputatilor ii vizeaza direct pe demnitarii care au obtinut case de la RAAPPS inainte de 2004. Chiar daca nu mai indeplinesc functii publice si ocupa in afara termenului legal aceste imobile, multi demnitari au acum prilejul de a le cumpara prin negociere directa.

„Aceasta lege priveste persoanele fizice, fosti demnitari, care atunci cand a fost partidul lor la putere au primit prin repartitie, pe baza Legii Locuintelor - sub pretextul ca nu au casa in Bucuresti - o locuinta, sub forma unui contract de inchiriere sau „conventie de cazare”. In acest caz nu este vorba de „locuinta de serviciu”, ci despre contracte de inchiriere normale si astfel beneficiaza de noua lege”, ne-a declarat Bolojan. „Mircea Geoana, de exemplu, isi poate cumpara fara licitatie casa pe care o are inchiriata de la Regie”, a exemplificat secretarul general al guvernului.

.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.