Marti seara, Mircea Geoana a particpat la o noua runda de negocieri pe tema bugetului pe 2008.

Potrivit Cotidianul,Tariceanu i-a promis lui Geoana 2.000 de miliarde de lei vechi pentru primarii PSD. In schimb, pesedistii voteaza bugetul.

De asemenea, la cererea PSD, Tariceanu a acceptat alocarea a 15 miliarde de lei vechi pentru fiecare judet, bani care vor merge la reparatii de scoli si de gradinite si la construirea de biserici, deoarece se pare ca social democratii, vazind ce succes a avut Gigi Becali pozind in bun crestin, au decis sa imprumute modelul.

In plus, premierul a acceptat sa includa in legea bugetului principalele solicitari ale PSD referitoare la cresterea alocatiei pentru copii de la 25 la 40 de lei, dublarea pensiilor pentru agricultori, compensarea tichetelor de calatorie pe CFR, pensiile pentru sotul supravietuitor.

Intelegerea convenita intre Geoana si Tariceanu a fost vizibila ieri, in Parlament, unde proiectul legii bugetului a trecut fara probleme in comisiile de specialitate. Totodata, parteneriatul PNL-PSD a fost acuzat in Comisiile de buget-finante, unde, potrivit MEDIAFAX, la dezbaterile asupra anexei 7 a bugetului de stat privind sumele defalcate pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2008, reprezentantii PD au reclamat intelegerile ascunse dintre cele doua partide.

Potrivit Romania Libera, presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca formatiunea sa si-a indeplinit 80% din obiectivele privitoare la introducerea amendamentelor sociale in proiectul de buget, urmand ca PSD sa se intalneasca la inceputul saptamanii viitoare cu PNL si UDMR pe acest subiect.

Potrivit Wall Street, comisiile reunite au votat, miercuri, si bugetul de stat, cu anexele principalilor ordonatori de credite, precum si fondul de sanatate si anexele privitoare la sumele alocate bugetelor locale. Parlamentarii au depus circa 1.600 de amendamente la legea bugetului, reusind ca, miercuri, sa voteze peste 1.500 dintre acestea.

Potrivit presedintelui Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, Aurel Gubandru, raportul asupra legii bugetului va fi depus, joi, la Birourile permanente ale Parlamentului, urmand ca la expirarea termenului de cinci zile prevazut de regulament, respectiv marti, proiectul sa intre in dezbaterea Plenului reunit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.