Dupa o asteptare destul de lunga, schimbarea unor ministrii controversati revine in discutia liberalilor.

Potrivit unor surse din partid, ministrii vizati ar fi, in primul rand, ministrul de externe, Adrian Cioroianu, si cel al muncii, Paul Pacuraru, informeaza EVZ.

Potrivit Cotidianu, actualul ministru al Muncii se afla de citeva luni in atentia DNA pentru ca ar fi intervenit la companii de stat pentru ca acestea sa acorde contracte de formare profesionala firmei detinute de fiul sau.

Mizand pe functia de senator, Pacuraru i-a trimis ieri o scrisoare presedintelui senatuli, Nicolae Vacaroiu, prin care soclicita „deschiderea procedurii de autorizare a analizei“ daca exista o fapta penala in activitatea sa care sa intemeieze inceperea urmaririi penale, asa cum a cerut procurorul-sef al DNA, informeaza NewsIn, potrivit Cotidianul.

Un alt demnitar aflat pe lista neagra a remanieri, Adrian Cioroianu, este un subiect de mult aflat in vizorul PNL, discutia fiind intarziata de campania electorala.

Problema alegerii noului ministru de justitie pune probleme liberalilor. Potrivit Ziua, liderii "radicali" din PNL, coordonati de Ludovic Orban si Crin Antonescu, vor incerca sa forteze nominalizarea Noricai Nicolai pentru portofoliul Justitiei, in cadrul primului Birou Politic Central (BPC) al liberalilor, ne-au declarat surse din conducerea PNL. Aceasta in conditiile in care Norica Nicolai nu este dorita de premierul Calin Popescu Tariceanu si de presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, la carma acestui minister.

"O putem pune pe Norica la Justitie si purtam discutii pentru atragerea a cat mai multe voturi. La prima strigare, mizam pe noua voturi. Prezenta membrilor BPC la sedinta ne poate favoriza. De regula, la sedinta se prezinta intre 17 si 25 de lideri PNL, formula finala fiind de 35. Doar Tariceanu si Olteanu doresc un ministru apolitic, dar varianta aceasta este sinucigasa. Nu mai bine isi dau toti ministrii PNL demisiile si avem apoi un Guvern apolitic? Sa fim seriosi, suntem principalul partid de guvernamant", a precizat un vicepresedinte PNL pentru Ziua.

Romania Libera informeaza ca liberalii ar merge pe cartea alegerii unui tehnocrat pentru portofoliul Justitiei. Gheorghe Mocuta, fost procuror la Parchetul General, si Cristian Parvulescu sunt numele vehiculate ieri.

Presedintele interimar al filialei Bistrita-Nasaud a PNL, Ioan Turc,sustine ca viitorul ministru al Justitiei va veni din societatea civila. "Cred ca premierul doreste ca ministrul Justitiei sa fie o personalitate unanim acceptata", a afirmat Turc.

"Cred ca premierul va incerca sa gaseasca acea personalitate care va fi acceptata de catre PNL, de catre celelalte partide din Romania si de societatea civila. Cred ca va fi o solutie care l-ar tempera si pe presedintele Traian Basescu", a spus Turc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.