Senatorul UDMR, Frunda Gyorgy, a sustinut sambata, in cadrul sedintei Consiliului Reprezentantilor Unionali, de la Targu Mures, masura excluderii unor demnitari UDMR pe motiv ca au folosit logistica Uniunii pentru a sprijini campania electorala a episcopului Tokes Laszlo pentru Parlamentul European.

„Este inadmisibil, profund imoral, iar din punct de vedere al deontologiei politice de condamnat, ca un deputat UDMR, ma gandesc la Toro T. Tibor, sau la Garda Dezso, sa foloseasca masina UDMR sa mearga sa faca campanie electorala pentru Tokes, impotriva UDMR”, a spus Frunda.

Acesta a aratat ca daca Toro si Garda ar fi avut coloana vertebrala, si-ar fi prezentat demisiile din UDMR, iar pe urma puteau sa se implice in campania pentru Parlamentul European de partea lui Tokes Laszlo.

„Solutia e simpla: trebuie dati afara. Nu mazilim pe nimeni, lucram legal. Nu inteleg sa trag caruta UDMR si celalalt sa-mi rupa spitele de la roata””, a spus Frunda, care a adaugat ca nimeni nu intentioneaza sa faca martiri din cei care l-au sprijinit pe episcopul Tokes Laszlo.

Frunda Gyorgy a precizat ca UDMR trebuia sa-i fi dat afara pe cei care au luptat impotriva UDMR inca din 2000-2004, nicidecum sa-i reprimeasca in sanul UDMR pe cei care au pornit ca independenti in alegeri. „Am gresit ca i-am primit inapoi. Trebuia dati afara cu fulgi cu tot. Daca vrem ca UDMR sa se intareasca, nu e voie ca sub umbrela impacarii sa ii primim pe acesti oameni. Avem nevoie de solutii ferme, nu e voie sa facem compromisuri imorale trebuie sa facem acesti pasi, indiferent daca pentru unii va fi dureros, dar acestia trebuie facuti”, a conchis Frunda Gyorgy.

In alta ordine de idei, presedintele Traian Basescu a facut tot posibilul ca UDMR sa nu intre in Parlamentul European, a adaugat senatorul Frunda Gyorgy. „Eram la TV, cu Titus Corlatean. Basescu era deja in salonul de asteptare si cand am intrat, cu zambetu-i simpatic si prietenos mi-a zis: 'Va felicit ca nu intrati in Parlamentul European. Eu am spus: 'Daca credeti asta, gresiti>>, iar el a zis: 'Nu mai primiti voturile romanilor, ca acum romanii vor vota altfel>>”, a aratat Frunda.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.