Reprezentantii celor doua partide PD si PLD lucreaza de zor la formarea noului partid prezidential, PDL.

Potrivit Jurnalul, PD si PLD intentioneaza sa declanseze procedura de comasare prin absorbtie, care va fi finalizata in luna martie, anul viitor. Acesta va fi momentul in care PDL va capata personalitate juridica, dupa cum au declarat pentru Mediafax surse PD si PLD.

Partidul Democrat-Liberal va fi definit ca partid popular in care se vor regasi valorile democrate, liberale si crestin-democrate, sediul central va fi sediul PD din Modrogan 1, imnul va fi PDsi sigla va fi cea a PD numai ca i se va adauga un 'L' cu cratima inscriptiei PD.

Dupa negocierile de sambata dintre liderii celor doua partide, Vasile Blaga a declarat ca “se va merge pe varianta statutului democratilor, care va fi pastrat in proportie de 99%, pentru ca peledistilor le-a placut mult“,informeaza Cotidianul.

„Statutul viitorului PDL nu va mai cuprinde nici o interdictie de colaborare cu un alt partid politic. Asta include si PSD“, a declarat ieri Valeriu Stoica pentru Cotidianul.

Surse democrate, citate de Mediafax, sustin ca Emil Boc isi va pastra biroul de la primul etaj, preluat de la Traian Basescu. Adriean Videanu, in calitate de prim-vicepresedinte, isi va pastra si el biroul, doar Vasile Blaga fiind nevoit sa-si cedeze biroul in favoarea celuilalt prim-vicepresedinte, Theodor Stolojan. Vasile Blaga si Gheorghe Flutur, in calitate de secretar general, respectiv secretar general adjunct, isi vor stabili sediul intr-o cladire vecina, in Modrogan 22, unde se afla sediul de campanie electorala al PD, relateaza Romania Libera

Gandul informeaza ca dupa desi statutul si programul politic ale PDL se realizeaza intr-un ritm sustinut, la nivelul conducerilor PD si PLD exista, de mai multe zile, un conflict generat de incapatanarea lui Theodor Stolojan&CO de a infiinta noul partid prin comasarea celor doua formatiuni politice. Se pare ca Stolojan insista pe aceasta formula pentru a-si pastra bruma de liberali care l-au sustinut, dar si pentru ca public a declarat, de mai multe ori, ca nu va face fuziune. in cazul in care democratii vor pune mai presus interesele liderului PLD, din primavara, cand se va inregistra PDL, PD nu va mai avea in Parlament grup parlamentar. Potrivit legii, in cazul in care nu se face fuziune prin absorbtie, PD si PLD isi pierd pesonalitatea juridica, iar parlamentarii lor vor deveni independeti.

Potrivit Jurnalul, surse PD si PLD citate de Mediafax declara ca "presupunem ca majoritatea PSD-PNL-PRM-UDMR-PC va decide asta atunci, dar este incorect, pentru ca atunci cand PDSR si PSDR s-au unit tot in urma unei comasari prin fuziune, noul partid, PSD, si-a mentinut posturile obtinute in Parlament"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.