Noul partid va pastra sigla PD, care a renuntat la pretentiile asupra numelui la insistentele lui Basescu.
Liderii PD Si PLD s-au intilnit ieri la sediul de campanie al PD din Strada Modrogan 22 pentru o noua runda de negocieri cu privire la formarea noului partid. Rezultatul: formatiunea se va numi Partidul Democrat Liberal, va avea fosta sigla a PD si va fi condus la centru de o structura formata din comasarea forurilor de conducere ale PD si PLD. Una dintre problemele cele mai dezbatute la Colegiul Director al PD, desfasurat cu o zi inainte, a fost ca majoritatea reprezentantilor din teritoriu reclamasera faptul ca PD renunta la numele cu care a cistigat alegerile europene. Se pare ca au renuntat la aceasta cerere dupa ce marti seara, in urma sedintei Colegiului, democratii si liberal-democratii s-au intilnit cu presedintele Traian Basescu la restaurantul Mc Moni's din Capitala.

Surse din PD sustin ca Basescu si-ar fi convins acolo fostii colegi sa renunte la pretentiile asupra numelui. „Am auzit ca v-a picat cam greu ca a trebuit sa va schimbati numele. Las' ca o sa va treaca. Inghititi in sec“, le-ar fi spus Basescu fostilor sai colegi cind a intrat in restaurant. Democratii au ramas insa cu sigla si cu imnul. „Numele este PDL, sigla insa este a noastra, cu un 'L>> adaugat. Imnul? Tot al nostru, 'Verde-nrourat>>, pentru ca il stie deja tara“, a anuntat secretarul general al PD, Vasile Blaga, ieri, la finalul negocierilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.