Noile conduceri vor fi alese sambata, la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) ai UDMR. Schimbarile vin in urma rezultatelor slabe obtinute de filialele celor doi la alegerile pentru Parlamentul European, cand au obtinut un scor mai mic decat al adversarului Uniunii, episcopul reformat Laszlo Tokes.
La sedinta CRU se va decide si soarta presedintelui UDMR Sfantu Gheorghe, Albert Almos, care nu vrea sa demisioneze, desi Consiliul Permanent l-a somat sa o faca.

Almos s-a aparat, spunand ca presedintii organizatiilor teritoriale nu sunt singurii responsabili de unele rezultate slabe ale UDMR. Deputatul UDMR Toro Tibor va fi un alt subiect de discutie al liderilor maghiari, dupa ce presedintele UDMR, Marko Bela, i-a cerut direct sa plece din organizatie pentru ca l-a sustinut pe Laszlo Tokes in campanie.

Nici presedintele executiv al organizatiei, Kelemen Hunor, nu va fi scutit de explicatii, el trebuind cdea seama, in calitate de sef de campanie al UDMR, pentru rezultatele Uniunii la euroalegeri.