Liderii PD si cei ai PLD incep astazi batalia pentru putere in partidul prezidential. Stolojan vrea mai multe functii, democratii incearca sa pastreze numele PD.

Forurile de conducere ale PD si PLD au validat ieri, de urgenta, fuziunea celor doua formatiuni pentru infiintarea Partidului Democrat Liberal. In cadrul sedintelor Colegiului Director al PD si a Delegatiei Permanente a PLD, doar cinci persoane - doua de la PD si trei de la PLD - au avut curajul sa isi exprime opozitia fata de aceasta fuziune dictata la Cotroceni de Traian Basescu.

In Colegiul Director al PD au fost doua voturi impotriva si doua abtineri. Impotriva au votat vicepresedintele Sorin Frunzaverde si Ioan Nastea, presedintele pensionarilor din PD. „Am votat pentru fuziune, dar nu si pentru renuntarea la numele PD“, a declarat Frunzaverde la finalul sedintei democratilor. In cadrul sedintei, acesta a cerut insistent ca numele sa fie pastrat. „Nu este posibil ca un partid care a cistigat alegerile o luna mai tirziu sa renunte la propria identitate. Cei de la PPE ne cunosc ca PD si asa ar trebui sa ramina“, sutin surse democrate ca ar fi spus Frunzaverde in sedinta.

Majoritatea presedintilor de filiale prezenti au fost de acord cu vicepresedintele PD. „Le dam functii (celor de la PLD - n.r.), le dam tot ce vor, dar in urma negocierilor numele trebuie sa ramina Partidul Democrat“, aceasta ar fi fost pozitia unanima a reprezentantilor din teritoriu.

Lupta pentru functii este acum proritatea numarul 1 pentru democrati si pentru oamenii lui Stolojan. Pina saptamina viitoare, cind ambele formatiuni vor convoca Congresele Extraordinare, functiile de conducere de la centru trebuie impartite, la fel ca si cele din teritoriu, pina la cel mai mic nivel. S-au format echipe de negociere care incep chiar astazi discutiile pe aceasta tema, ce se anunta cel putin spinoasa. Oamenii lui Stolojan, incurajati de vintul suflat in pupa la Cotroceni, au solicitari maximale, care pornesc de sus in jos. PLD cere functia de presedinte executiv pentru Theodor Stolojan, dar si sefiile in nu mai putin de 10 filiale ale viitorului partid. De asemenea, peledistii solicita o pondere de reprezentare de 6 la 4 in structurile de conducere ale PDL, adica, intr-o structura de 10 lideri, 6 sa fie de la PD, iar 4 de la PLD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.