Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat ieri ca din fuziunea PD si PLD a rezultat un partid nascut cu forcepsul. Geoana i-a multumit in acelasi timp lui Traian Basescu pentru aceasta miscare, care favorizeaza formatiunea social-democrata, informeaza NewsIn.

Geoana a sustinut ca prin formarea Partidului Democrat Liberal, liderii PD au pierdut puterea in propriul partid pentru ca cel care castiga din aceasta miscare este doar Theodor Stolojan.

"Cred ca presedintele Basescu a aplicat principiul eu te-am facut, eu te omor in relatia cu PD, pentru ca e clar ca aceasta miscare e castigatoare pentru Stolojan care e noul lider de facto al acestui partid", a declarat Geoana.

Presdintele PSD a adaugat ca "domnia lui Emil Boc a luat sfarsit" si ca presedintele Basescu a impus decizia fuziunii celor doua partide fara a-i asculta pe cei de la PD. " Liderii PD, Blaga, Videanu, nici macar nu au fost consultati. Asta arata ca aceasta formatiune se naste cu forcepsul si va avea parte de foarte multe tensiuni", a mai adaugat Geoana.

Liderul social-democrat i-a multumit lui Traian Basescu pentru aceasta miscare care, spune Geoana, ar favoriza PSD, pentru ca scena politica se simplifica.

"Pentru noi care suntem in zona de centru stanga e o veste buna. (...) E clar ca votul din 25 noiembrie nu poate creea un megapartid pentru Traian Basescu si probabil doreste sa aiba un partid care sa-l sprijine pentru alegerile din 2009. Vom avea un sistem similar cu cel din majoritatea statelor europene: un conglomerat de partide de dreapta, PSD la stanga si probabil cateva partide balama, PNL, eventual UDMR", a mai apreciat Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.