Speranta presedintelui de a gasi o majoritate parlamentara formata din PD, PLD si PSD care sa-i promoveze propria varianta de uninominal are putine sanse de concretizare. La cateva ore dupa ce seful statului a emis acesta ipoteza, pesedistul Mircea Geoana si pedistul Vasile Blaga au tras o cearta televizata, impanata cu jigniri reciproce.

Unul sta si asteapta ordinul sefului statului, celalalt nu e in stare sa-si conduca propriul partid. Doi potentiali parteneri de guvernare, secretarul general al PD, Vasile Blaga, si presedintele PSD, Mircea Geoana, si-au expus televizat parerile pe care le au unul despre celalalt. Nu trecusera decat cateva ore de la anuntul sefului statului ca PD, PLD si PSD pot forma o majoritate parlamentara care sa promoveze proiectul de vot uninominal, asa cum l-au preferat cei 3,9 milioane de votanti care au particpat la referendum, ca liderul PSD, Mircea Geoana, a ridicat primele obiectii. In direct la Realitatea TV, Geoana s-a declarat suparat ca presedintele nu a spus ca proiectul pe care il sustine este creatia PSD si ca daca seful statului mai fura multe proiecte de la alte partide, s-ar putea sa nu mai vina nimeni la consultari la Cotroceni. Interventia lui Geoana a fost facuta prin telefon, in timp ce in studio era invitat secretarul general al PD, Vasile Blaga.

NERVI

Pedistul i-a reprosat ca n-a fost in stare sa-i struneasca pe reprezentantii PSD din comisia electorala parlamentara pentru a putea impune varianta proprie de uninominal, iar Geoana a replicat nervos ca nici Blaga nu se prea poate lauda cu vreo coloana vertebrala, pentru ca sta intotdeauna la ordinul sefului statului. “Nici dumneavoastra nu conduceti nimic in partidul acela”, a mai pus Blaga sare pe rana, ca sa afle apoi de la Geoana apoi ca mai sunt cateva saptamani si o sa-l conduca Stolojan. Pedistul nu s-a lasat mai prejos si i-a transmis lui Geoana ca si-a pierdut jumatate de electorat, dupa care i-a trantit-o ca n-o sa fie niciodata prim-ministru. Concluzia trasa de Blaga a fost ca PD si PSD nu mai au ce negocia, nici macar uninominalul lui Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.